Cand trebuie sa incepi organizarea nuntii mult visata?

Daca te-ai hotarat sa te casatoresti, organizarea nuntii trebuie sa inceapa cu multa vreme inainte de evenimentul propriuzis.

Practic, trebuie sa incepi organizarea cu aproximativ un an si jumatate inainte, in asa fel incat sa te asiguri de faptul ca va fi un eveniment cu adevarat special.

Ce trebuie sa faci cu atata timp inainte?

Cu 14-18 luni inainte de nunta trebuie sa planifici o intalnire cu prietenii apropiati si cu familia, in care sa anunti logodna. Este bine sa stabilesti inca de pe atunci data de casatorie, biserica unde te vei cununa si detalii legate de restaurant, meniu sau tinute.

Este bine sa te informezi din timp despre magazinele de unde vei cumpara imbracamintea si eventualele accesorii. Astfel, poti stabili care este bugetul pe care il vei aloca nuntii si iti poti face un plan de strangere a banilor.

Incearca sa participi la cat mai multe nunti si contacteaza firmele de specialitate, in asa fel incat sa ai cat mai multe oferte de pret.

Stabileste care va fi numarul de persoane invitate si care va fi bugetul total pe care il vei aloca nuntii. In functie de aceste criterii, poti sa te decizi asupra localului si asupra modului in care se va desfasura nunta.

Cel mai bine este sa angajezi o firma care sa se ocupe de organizarea evenimentelor si sa iti rezervi localul de nunta pe care il doresti din timp. De regula, localurile cu succes sunt rezervate chiar si cu mai multi ani inainte.

De asemenea, este bine sa contactezi un fotograf si un cameraman din timp. Inainte de a-i alege, verifica-le cu atentie portofoliul si asigura-te ca iti ofera cele mai bune poze si filmulete.

Trupa care va canta la nunta este si ea extrem de importanta, asadar asigura-te ca alegi o trupa cu cel putin 10 luni inainte de eveniment.

Daca ai pus toate aceste detalii la punct, este timpul sa trimiti invitatiile. Invitatiile la nunta trebuie sa se faca cu cel putin 10 luni inainte de eveniment, in asa fel incat persoanele invitate sa poata sa se prezinte si sa nu aiba ceva planificat in perioada respectiva.