Cea mai mare greseala pe care o facem dupa o schimbare de job

Esti in cautarea unui job nou? Ei bine, atunci probabil ca esti familiarizata cu interviuri, intalniri promisiuni, dar in final, merita: ai primit jobul la care visai. Felicitari! Totusi, sa renunti la rutina pe care o aveai la fostul tau loc de munca nu este deloc un lucru usor… nu asa de repede.

Desi este posibil sa fii concentrata pe noul tau job, beneficiile si facilitatile oferite aici, trebuie sa iti setezi o strategie pentru a te debarasa de vechea rutina fara a-ti afecta bunul mers al noului loc de munca. Dincolo de rutina, exista obiceiurile financiare care ne pot afecta veniturile si trebuie stiti de la bun inceput cum sa va tineti banii in siguranta.

Te-ai putea conforma cu planul vechiului tau angajator

Acesta pare contraintuitiv. De exemplu, fostul tau angajator ar putea sa se retraga din activitate, ceea ce poate ingreuna primirea informatiilor si tinerea evidentei planului tau financiar. Si mai simplu este de obicei mai bun, astfel incat consolidarea conturilor poate face mai usor sa va gestionati economiile.

Mutati-va activele la noul angajator

Sa presupunem ca optati pentru planul mai simplu si aveti resursele intr-un singur loc. In primul rand, confirmati ca planul noului angajator accepta transferuri. Apoi, asigurati-va ca va plac optiunile (daca ati pierdut total din raporturile de cheltuieli de fonduri mutuale si alocarile de active, un consilier financiar ar fi incantat sa verifice aceste aspecte inainte de a lua o decizie). Vestea buna este ca aceste transferuri directe sunt nelimitate.

Mutati-va activele intr-un cont individual de pensionare (IRA)

Puteti utiliza, de asemenea, optiunea de transfer direct pentru a va muta activele intr-un IRA (asta inseamna doar un cont de pensionare la care gestionati si contribuiti, versus unul cu deduceri din salarii si contributii ale unui angajator). Avantajele de aici ar putea fi optiuni de investitii sporite.

Exista cateva exceptii, dar, in general, incasarea unei sume a oricarui alt cont de economii avantajat de taxe, inainte de implinirea varstei de 59 de ani nu implica doar impozitul pe venit, de asemenea, declanseaza o penalitate de 10%. Ce se intampla daca tu ai facut asta deja? Nu va faceti griji. Exista un alt tip de transfer „indirect”, care va ofera 60 de zile de la retragerea fondurilor pentru a le investi intr-un alt plan de pensionare.

Puteti face unul dintre acestea numai pe an (spre deosebire de transferurile directe, care sunt nelimitate). Regulile pot deveni complexe, dar trebuie sa-ti faci timp pentru a alege inteligent cea mai buna solutie pentru anii ce vor urma. Cu siguranta aceasta este cea mai buna investitie.