Cele mai bune tehnici de invatare a limbii franceze pentru elevii de clasa a 5-a

Invatarea limbii franceze nu ar trebui sa puna probleme majore elevilor, atunci cand profesorul este bine pregatit si stie cum sa ii ajute sa invete, dar si atunci cand elevul are notiuni care sa il ajute sa isi structureze materia si sa se concentreze pe aspectele importante. O mare problema din scolile romanesti este faptul ca elevilor nu li se arata cum sa invete si de aceea oferim mai multe sfaturi pentru profesori, elevi si parinti, care sa ajute in acest proces. Pentru a invata limba franceza cat mai bine nu este suficient doar manualul ci este nevoie si de un caiet de lucru franceza clasa 5, din care elevul sa lucreze.

Abordarea corecta a unui caiet de lucru franceza clasa 5

In momentul in care elevul invata dintr-un caiet de lucru franceza clasa 5, este recomandat sa inceapa cu cele mai usoare exercitii si sa evolueze progresiv. Chiar daca elevul nu are un nivel redus in ceea ce priveste cunostintele de franceza, aceasta recomandare vine ca un antrenament pentru creier. Niciun elev si cu atat mai putin cel de clasa a 5-a nu se asaza la birou sa isi faca temele sau sa invete, cu entuziasm si de aceea trebuie sa fie gasite solutii pentru ca entuziasmul si determinarea sa vina pe parcurs.

Vestea buna este ca la elevii de clasa a 5-a si nu numai, sunt la o varsta la care sunt competitivi si daca incep cu exercitii foarte simple, dupa ce vor descoperi ca le fac usor, vor fi tentati sa treaca automat la exercitii mai complexe, fara sa isi dea seama ca deja invata cu determinare, ceea ce inseamna ca procesul de invatare se va produce natural si nu va parea o obligatie.

Invatarea altor persoane cu ajutorul unui caiet de lucru limba franceza clasa 5

In momentul in care elevul stapaneste foarte bine cunostintele, el poate oferi ajutor altor persoane. Acest lucru implica faptul ca elevul explica altor colegi, altor persoane in general, repetand informatiile in limbaj propriu, pentru ca si alte persoane sa inteleaga. Practic, o astfel de abordare face ca elevul sa repete ceea ce a invatat cu cuvintele lui, ceea ce ajuta la consolidarea informatiilor. Daca nu exista certitudinea ca elevul are un nivel bun de limba engleza si a inteles corect toate infromatiile invatate, nu este recomandat sa fie lasat sa invete alti elevi, insa cu ajutorul unui caiet de lucru limba franceza clasa 5, elevul poate explica parintilor sau bunicilor ce a invatat, devenind un profesor pentru ei. Daca aceste persoane stiu la randul lor franceza, cu siguranta vor putea descoperi nivelul de invatare al elevului si care sunt punctele in care acesta mai are de lucrat. Exercitiul in sine de a explica este foarte util, iar elevul va invata prin joc de roluri, ceea ce il ajuta sa se dezvolte pe mai multe planuri, fiind pus intr-o situatie noua pentru el.

Invatarea din greseli este constructiva

Un caiet lucru franceza clasa 5, propune o serie de exercitii, structurate de obicei pe lectii sau pe capitole astfel incat elevul sa isi consolideze si sa isi testeze cunostintele. La final de obicei sunt si raspunsurile, pe care elevul le poate verifica dupa ce a rezolvat exercitiile astfel incat sa vada daca a raspuns corect la intrebari si daca a oferit solutiile propuse. In momentul in care apar diferente, este important ca elevul sa inteleaga unde a gresit si sa faca mai multe exercitii similare pentru a evita sa repete greseala. Daca elevul nu intelege de ce rezultatele sunt diferite si unde a gresit de fapt, cea mai buna solutie este sa intrebe profesorul la ore si sa se asigure ca a inteles explicatiile acestuia.

Greselile nu trebuie sa fie o sursa de dezamagire si de frustrare atunci cand sunt tratate ca o sursa de imbunatatire a cunostintelor. Este normal sa apara in momentul studiului iar atunci cand sunt corectate la timp si intelese, cu siguranta elevul are doar de castigat. Acest aspect trebuie inteles si de catre parinti, care ar trebui sa trateze cu pozitivitate micile greseli pe care copilul lor le face si sa il sustina pe acesta in procesul de invatare.