Cum să cunoști oameni dacă ești timid

cunosti oameni

Există persoane care își fac imediat prieteni, dar cum nu toți suntem construiți la fel, timiditatea este un obstacol în fața interacțiunilor sociale. Nu este nimici rău în a fi timid, ba chiar persoanele introvertite au calități pe care extrovertiți nu le au. Cu toate astea poate ajungi într-un mediu nou sau mergi la facultate într-un oraș nou și întrebarea este cum faci să cunoști oameni dacă ești timid?

Sporturi de echipă

Sporturile de echipă sunt poate cea mai bună modalitate prin care poți cunoaște oameni pentru că deveniți o echipă. Mai devreme sau mai târziu vei lega prietenii cu celelalte persoane și partea bună e că alegând să faceți același sport deja aveți ceva în comun și un punct de pornire pentru conversații.

Evenimente culturale

Fie că vorbim despre concerte, workshop-uri sau pur și simplu evenimente organizate de diferite instituții sau ONG-uri, acestea au un specific anume și acolo vor fi oameni pasionați de acesta. Dacă și tu ești interesat, acest lucru reprezintă un punct de pornire pentru discuții și mai devreme sau mai târziu se ajunge la a face schimb de profile de social media și astfel îți faci cunoștințe din sfera ta de interes.

Voluntariat

Nu doar că te va ajuta cu bile albe în CV, dar vei descoperi că lumea voluntariatului e ceva diferit care îți va da și satisfacție personală prin faptul că poți să-i ajuți pe alții dar care te va pune și în legătură cu oameni pe care merită să-i ții aproape. Eu am făcut voluntariat câțiva ani în facultate și acum profit de fiecare ocazie în care pot da o mână de ajutor celor aflați în nevoie.

Reține că a-ți face prieteni nu trebuie să fie niciodată greu și trebuie să alegi să păstrezi legătura doar cu oamenii care sunt interesați de tine și te respectă ca persoană, orice relație toxică, fie și ea de prietenie nu ar trebui să existe și dacă ai în jurul tău persoane care nu se comportă cu tine așa cum ar trebui renunță la ele.