Economii sau investitii? Ce aleg tinerii in ziua de astazi?

Este important sa intelegem ca economisirea si investitia sunt concepte complet diferite, dar in multe cazuri se completeaza reciproc. Prin urmare, tot mai multi oameni sunt interesati de aceste domenii, in special tinerii care prezinta un interes crescut pentru investitii. In anii anteriori, specialistii au observat o crestera enorma a investitiilor in criptomonede precum bitcoin de exemplu. Asadar, tinerii se arata interesati de investitii, un lucru care pentru generatiile anterioare nu era la indemana oricui datorita posibilitatilor limitate.

,,Oricine ar trebui ca in ziua de astazi sa se gandeasca serios la investitii, pentru ca economii deja se fac, toti avem un fond de rezerva, acel cont pentru zile negre. Studioul nostru se mandreste cu modele care investesc sume enorme in primul rand in ele, dar si in afaceri, deoarece tin foarte mult la dezvoltarea spiritului antreprenorial. Misiunea noastra este sa le incurajam si sa le oferim tot suportul necesar (atat financiar, cat si moral) sa se dezvolte pentru a deveni femei de succes.” a declarat Anemona, reprezentant al unui studio de modele online din capitala.

Economisirea permite oamenilor sa acumuleze bani in siguranta, cu scopul de a atinge un obiectiv in viitor sau sa aiba un fond de urgenta disponibil in orice moment al vietii. In timp ce, pe de alta parte, investitia consta in oferirea sau blocarea unei sume de bani pentru a obtine beneficii mai mari pe viitor. Desi rezultatele difera in functie de domeniul in care se fac investitiile, acest lucru va implica si niste riscuri pe care oamenii trebuie sa si le assume.

Cum aleg tinerii daca economisesc sau investesc?

In general, aceasta decizie se ia in functie de obiectivele setate. Modelele online sunt cel mai bun exemplu deoarece ele sunt renumite pentru cariera de succes pe care o au si viata traita in conditii luxuriante, chiar de invidiat de catre toti ceilalti.

Daca obiectivul pe care vi-l setati este pe termen scurt si aveti neovie de bani pe moment, solutia ideala este sa economisiti. Daca in schimb, va doriti o marire de capital, ori sa inregistrati cresteri considerabile, este mai bine sa alegeti serviciile sau fondurile de investitii.

Trebuie avut in vedere ca in cadrul optiunilor de investitii exista unele care sunt mai sigure decat altele. De exemplu, printre cele mai sigure investitii sunt cele pe care le ofera institutiile financiare, au un profit bun si resurse disponibile, care pot oferi oportunitati foarte bune de afaceri pe termen lung.

De aceea, este important sa ne oprim si sa ne gandim: Pentru ce avem nevoie de bani, de ce suma avem nevoie, in ce termen si daca avem deja un capital initial. Odata facuta aceasta analiza, putem studia diferitele optiuni oferite de piata si sa decidem daca incepem o economie sau facem o investitie.