In orice domeniu exista masinarii si utilaje care fac ca munca sa fie mai usoara,

In orice domeniu exista masinarii si utilaje care fac ca munca sa fie mai usoara,

In orice domeniu exista masinarii si utilaje care fac ca munca sa fie mai usoara, mai sigura si mai precisa. Tamplaria nu este exceptie de la regula si prezinta o multime de unelte, masinarii si accesorii care ajuta tamplarii sa efectueze munca in timp util fara sa se expune pericolelor. Intr-o fabrica de tamplarie raman foarte multe resturi, mai ales dupa ce este prelucrat un bustean mare in componente de mobilier si alte produse din lemn. Ceea ce ramane sub forma de cherestea si bucati de scoarta si lemn, poate fi transformat in carburant pentru sobe si seminee. O masina de brichetat poate efectua acest lucru foarte usor si este o investitie foarte inteligenta pentru orice societate care se ocupa cu prelucrarea lemnului. Asa ca, sa vedem ce inseamna asta.

Progresele aparute in ultimul timp in tehnologia digitala au transformat in ultimii ani anumite tipuri de echipamente care ramasesera neschimbate anterior de zeci de ani sau mai mult. Iar aceasat schimbare a adus numai lucruri bune.

Alegerea cumpararii unei masinarii noi va insemna aproape intotdeauna posibilitatea de a valorifica orice progrese de imbunatatire a productivitatii sau a fiabilitatii. Este un lucru nemaipomenit pentru orice afacere in domeniu. De aceea o masinarie de brichetat se dovedeste a fi o investitie cruciala pentru multe depozite de lemn. Antreprenorii isi pot dubla veniturile numai cu o investitie minima. Odata ce lemnul este prelucrat cu resturile ramase, acestia pot fabrica surse de caldura care apoi pot fi comercializate in magazinele de bricolaj sau in alte centre specializate

Brichetele de rumegus sunt un combustibil solid format prin presarea rumegusului ce ramane in urma prelucrarii lemnului.

Avantaje ale brichetelor de rumegus:

Puterea calorica a brichetelor de rumegus este de pana la 3 ori mai mare decat a lemnului. Pentru ca focul sa arda bine si sa iti furnizeze caldura de care ai nevoie, este foarte  important ca gradul de umiditate al combustibilului (lemnul intra in categoria asta) sa fie cat mai mic. Avand in vedere ca brichetele de rumegus raman dupa prelucrarea lemnului, e destul de logic ca umiditatea lor sa fie mai mica.

O jumatate de tona de brichete de rumegus este suficienta pentru a incalzi 2 camere timp de o luna.

Sfaturi cu privire la brichetele de rumegus:

-cel mai potrivit e sa le tii in saci de plastic;

-fereste-le de umiditate;

-le poti taia bucatele.

Adresate atat consumului casnic, cat si industrial, brichetele de rumegus au un randament foarte bun din punct de vedere la arderii, dar si al calitatilor materiale. Acestea pot fi utilizate atat in sobele normale pentru lemn de foc, in centralele termice care functioneaza pe lemn, dar si in sobe de teracota sau seminee.

Datorita continutului scazut de umiditate, brichetele ecologice inlocuiesc cu succes lemnul de foc folosit pe scara larga, deoarece brichetele vor arde un timp mult mai indelungat.  Este, in concluzie, o solutie foarte buna pentru cei care lucreaza in industria lemnului sa investeasca intr-o masina de brichetat de la Woodexpert!