Industria din Romania care a rebranduit departamentul de HR

Piata muncii se invarte foarte mult in jurul resurselor umane. Fara resursa umana, companiile ar fi in colaps, motiv pentru care noi metode apar aproape in fiecare zi. Din cauza schimbarilor dese, companiile de top, dar si cele noi infiintate, se ocupa constiincios de reevaluarea politicilor de HR si de cultura organizationala.

Conform unui studiu efectuat recent, 48% dintre respondenti considera ca procesul de recrutare nu este important, in timp ce 18% au spus ca HR-ul de fapt cantareste enorm in decizia lor de a ramane, ori de a pleca dintr-o companie.

Aditional, angajatii considera ca mai putin din 15% dintre colegii lor de munca le sunt si prieteni, iar aceste rezultate sunt alarmante. Problema pe care specialistii o semnaleaza este aceea ca procesul de recrutarea trebuie luat in serios, iar departamentul de HR trebuie foarte bine pus la punct.

Industria modelelor online este singura din tara noastra care a reusit o rebranduire completa a ideii de HR. Pentru a reusi acest lucru, studiourile au implementat anumite strategii pe care specialisitii le recomanda tuturor companiilor. Acest strategii presupun:

  • Angajarea persoanelor cu inteligenta emotionala (EQ): echipele de resurse umane si de management ar trebui sa aiba personal cu EQ-uri ridicate. La urma urmei, aceste echipe sunt responsabile de evaluarea fericirii angajatilor si de a detecta problemele, ramanand atenti si abordabili;
  • Departamentul de resurse umane construieste programe de bunastare si beneficii: HR-ul ar trebui sa acorde prioritate initiativelor de bunastare mentala si fizica bazate pe nevoile exprimate ale angajatilor. Asta inseamna colectarea de feedback si efectuarea de sondaje pentru a afla ce isi doresc angajatii de fapt;
  • Crearea de experiente unice pentru companie: echipele de resurse umane ar trebui sa creeze traditii si experiente unice pentru a promova un sentiment de apartenenta in randul angajatilor. Un exemplu bun poate fi sarbatorirea zilei de nastere a companiei, creand un mediu distractiv pentru ca oamenii sa discute intr-un cadru relaxant;
  • Promovarea colaborarii dintre resurse umane si management: departamentul de resurse umane si managerii de echipa ar trebui sa lucreze impreuna pentru a implementa initiativele care au impact direct asupra angajatilor.

Despre angajare, precum si alte informatii utile, puteti afla de pe acest site.