La liceu nu poti sa faci fata, daca nu stii limbi straine

Orice elev viseaza sa ajunga la liceu, din primele clase de gimnaziu. Liceul pare sa ofere  mai multa libertate. Gimnazistii pot vedea liceenii aranjati, fetele machiate discret si coafate. Aerul lor multumit, atitudinea degajata cu care intra in clase par sa spuna ca este mult mai bine la liceu. In clasa a XII-a multi dintre adolecentii care au devenit majori si si-au luat permisul de conducere vin la scoala cu masinile.

Pentru asta si pentru a putea merge la facultate dupa promovarea examenului de bacalaureat, elevii din clasa a VIII-a se pregatesc intens pentru clasa a IX-a.

Nu poti insa sa faci fata la liceu, daca nu comanzi manuale de limbi straine clasa 8 si nu te pregatesti intens la engleza si la franceza.

In clasa a IX-a se trece deja de la texte simpliste, la studiul textelor literare, de la compuneri simple de 10-15 randuri, la dezbateri tematice pe subiecte de interes general. Materia de la liceu este mult mai complicata decat cea de la gimnaziu.

De la forme verbale simple se trece deja la if clauses sau la si conditionnel. Din pacate, stiu liceeni care au promovat la materiile de baza, dar au ramas corigenti la limbile straine, fiindca la gimnaziu nu au acordat importanta cuvenita acestor discipline de studiu.

Manualele de clasa a 8 a le sunt utile elevilor, fiidca ele recapituleaza notiunile din clasele anterioare si pregatesc terenul pentru cunostintele complexe.

Atat parintii, cat si profesorii au indatorirea de a comanda manuale de limbi straine de pe site-ul librariei Delfin, iar la o comanda colectiva in valoare de peste 300 de lei, transportul este gratuit 100% in Bucuresti.

Una dintre cele mai prestigioase edituri care este prezenta pe site-ul librariei cu manuale foarte bune de limba engleza este Oxford University Press. Profesorii de limba engleza apreciaza si Engleza pentru clasa a VIII-a, aparuta la editura Longman Pearson ELT.

Multe dintre manuale vin insotite de CD pe care se afla inregistrari cu lectura corecta a textelor. Li se ofera elevilor un model de pronuntie si de intonatie, iar acestia isi pot perfection cunostintele. De pe site-ul librariei Delfin se pot cumpara si manual si auxiliare, dar si beletristica sau carti de dezvoltare personala. La ei am gasit cartea care m-a ajutat sa pregatesc examenul de obtinere a permisului de conducere.

Pregatirea pentru liceu trebuie sa se faca din toate punctele de vedere, nu numai la disciplinele de examen, la romana si la matematica.

Importanta limbilor straine este demonstrata si prin faptul ca acestea au devenit probe eliminatorii la examenul de bacalaureat.

La sfarsitul liceului, absolventul trebuie sa fie capabil sa redacteze un text fara greseala, sa discute liber pe diferite teme date si sa inteleaga mesaje receptionate. La un asemenea nivel de cunostinte nu se ajunge intr-un timp foarte scurt. Manualul repezinta o sursa verificata de informatii pe care elevii trebuie sa o aiba la dispozitie, de aceea comandarea lui este prioritara.

Uneori manualul de gimnaziu est folosit si de catre studentul care a uitat anumite lucruri simple si de catre adultul care are ceva de tradus, dar a uitat forma a doua a anumitor verbe.