Manuale școlare pentru clasa a II-a – clasificare pe arii curriculare

Atunci când copilul nostru termină clasa I, noi, ca părinți, răsuflăm puțin mai ușurați. În primul rând pentru că asta înseamnă că am reușit să ne înscriem copilul la școală, am ales manualele școlare potrivite pentru primul lui an în sistemul educațional și cel mai probabil ne-am specializat în desenat bastonașe, cârje și litere pe caiete dictando. Chiar dacă suntem puțin mai liniștiți și presiunea alegerilor nu mai e atât de mare pentru următorul an, goana după manuale continuă. De aceea v-am pregătit o listă cu manuale școlare pentru clasa a II-a ca să vă ușureze munca.

Limbă și Comunicare

Încă din clasa I copilul dumneavoastră e introdus în minunata lume a scrisului și cititului, atât în limba română, cât și într-o limbă străină. Fie că e vorba de engleza, franceza sau germana, în al doilea an școlar, trebuie să alegeți din nou cele mai potrivite materiale deoarece, cel puțin o limbă străină învățată corect din copilărie va fi foarte utilă pe viitor.

Matematica si explorarea mediului

Împărțite în două materii diferite, matematică pe de o parte, și explorarea mediului pe de altă parte, această arie curriculară este de bază pentru cei mici. Noi vă sfătuim să alegeți manualele școlare și auxiliarele cu grijă, în funcție de câteva criterii: ele trebuie să fie avizate de Ministerul Educației, să fie realizate în colaborare cu specialiști din educație pentru o siguranță calitativă, și să respecte programa școlară națională.

Om și societate

În această categorie se încadrează materii ca istoria, geografia, educația civică sau religia. Însă, pentru clasa a II-a veți avea nevoie să vă faceți griji doar pentru manualele de religie, celelalte materii fiind introduse de abia în ultimul an al ciclului primar.

Arte, sport și tehnologii

Această combinație de arii curriculare se concentrează pe abilitatile practice ale elevului, pe sănătatea lui prin miscare, pe studiul artelor și, nu în ultimul rând, pe dezvoltarea sa personala încă de la o vârstă foarte fragedă.

Fiecare materie în parte e importantă și face parte din dezvoltarea corectă și sănătoasă a personalității copilului. De aceea, un manual școlar de calitate, are o importanță crucială în educația celui mic. Librăria noastră se mândrește cu unele dintre cele mai mici prețuri de pe piață și cu manuale clasa a II-a avizate de Minister, care respectă programa și care au fost elaborate în colaborare cu specialiști în domeniul educației.

 

Ti-a placut articolul? Vezi si articolul ”Sistemul de invatamant romanesc