Manuale școlare pentru clasa I – criterii de alegere

Odată cu apariția celor mici în familie, stilul nostru de viață și întregul ritm se modifică și se adaptează pentru a oferi copiilor tot ce au nevoie, de la primii pași până la atingerea maturității.

Există așadar câteva momente importante în viața copilului tău, în care trebuie să-l îndrumi cu grijă și să înveți alături de el pentru a-i asigura un parcurs lin și dragoste de cunoaștere. Unul dintre aceste momente este clasa I: începutul școlii și primul lui contact cu sistemul de învățământ românesc. Există multe întrebări pentru un părinte: care este stilul de învățare potrivit pentru copilul său, cum să îl ajuți să facă mai ușor trecerea de la grădiniță la școală, cum să alegi cele mai bune manuale etc.

Curricula educațională este la fel de importantă pentru dezvoltarea unui copil, precum este mentorul sau educatorul pe care îl are de la bun început. În plus, când vine momentul să cumpărăm manuale școlare pentru cei mici, culegeri sau caiete, tindem să nu ne uităm la suma investită.

De multe ori tragem linie la final și ne trezim cu un total destul de mare… dar nimic nu e prea mult pentru puiul nostru, corect? Totuși, manualele pentru clasa I de la Libraria Delfin au printre cele mai bune prețuri din țară, iar asta poate fi de un real ajutor, mai ales atunci când ai mai mult de un copil pentru care vrei ce-i mai bun.

Pe lângă componenta materială, destul de importantă pentru bugetul oricărui părinte, calitatea manualelor școlare pentru clasa I este principalul lucru la care ar trebui să ne uităm. Acestea trebuie privite precum materialele de bază care îi vor deschide copilului perspectivele de viitor și care îl vor introduce în lumea scrisului, a cititului, a științelor naturale și a limbilor străine.

Ele trebuie să fie bine structurate, ușor de înțeles pentru copii de 7 ani și viu colorate pentru a le atrage atenția. În plus, e necesar să respecte programa școlară a Ministerului Educației, și să fie avizate înainte de a fi folosite în școli. Manualele școlare de clasa I ale librăriei Delfin îndeplinesc toate aceste condiții. Adițional, toate manualele disponibile au fost realizate în colaborare cu specialiști în educație, pentru a oferi siguranța calității, atât pentru părinți cât și pentru cei mici.

De reținut pentru părinți e faptul că presiunea e mare când vine vorba de alegerea manualelor scolare pentru clasa I, iar ofertele de pe piață sunt nenumărate. Cu toate astea, noi vă sugerăm să stabiliți niște criterii bine definite și să fiți informați, înainte de a face cumpărăturile pentru cei mici deoarece nimic nu e mai important decât educația lor corectă.

Ti-a placut articolul? Vezi si articolul ”Sistemul de invatamant romanesc