In Brazilia se afla una din cele mai mari si mai importante fabrici de cutite. Ceea ce a pornit in 1911 ca o mica fierarie in Orasul Carlos Barbosa, a ajuns un brand international. Brandul Tramontina detine in prezent, dupa o istorie de peste o suta de ani, 10 fabrici, fiecare specializata in producerea unei anumite grupe de articole.

Brandul mai produce: unelte pentru gradinarit, agricultura si constructii; topoare, ciocane, menghine, carlige; echipamente pentru cabluri electrice; mobilier din lemn, articole de uz casnic fabricate din lemn; scule profesionale pentru industrie; mese de călcat, rafturi, polițe, panouri, componente pentru mobilier din lemn; tacâmuri, ustensile de bucătărie, articole pentru gătit fabricate integral din inox; cuptoare, plite, hote, cuve, chiuvete, storcătoare; echipamente electrice: prize, întrerupătoare, extensii; mese și scaune din material plastic.

Una dintre fabrici, Tramontina SA Cutelaria, produce la un nivel de calitate inalt pe langa cele mentionate mai sus si cutite profesionale si cutite de bucatarie.

Datorita culturii gastronomice din zona unde isi are originea acest brand, s-au fabricat cele mai performante si calitative cutite. Explicatia consta in faptul ca, in zona campiilor din sudul Braziliei, consumul de carne, cu precadere cea gatita la gratar, este foarte ridicat, ceea ce a facut din Tramontina un lider mondial in producerea de cutite profesionale, cutite pentru bucatarie si cutite pentru uz sportiv.

Particularitati

Otelul inoxidabil folosit pentru confectionarea lamelor, provine exclusiv din Brazilia, acesta fiind rezistent la coroziune. Lamele pot fi netede sau zimtate si vor ramane ascutite pe o perioada mult mai lunga datorita otelului din care sunt confectionate si procesului de calire la care sunt supuse.

Manerele cutitelor Tramontina pot fi din lemn, cauciuc sau polipropilena. Cele din lemn sunt tratate astfel incat sa aiba rezistenta sporita la temperaturi inalte, la impact si au o paleta coloristica diversa. Manerele de cauciuc si cele de polipropilena sunt supuse unui tratament antimicrobian numit Microban, astfel fiind asigurate impotriva bacteriilor.

Oferta de cutite profesionale

Din gama Profissional Master fac parte cutite profesionale ale caror lame sunt supuse unui tratament termic special constand in calire, congelare sub 0 grade Celsius si intarire. Acestea pot fi cutite pentru carne, pentru dezosat, pentru legume, pentru paine sau feliat sunca, cutitul macelarului, cutitul bucatarului sau santoku.

Gama Prochef cuprinde cutite pentru friptura, universale, pentru feliat paine, pentru legume sau cutitul bucatarului, ale caror lame sunt supuse unui proces de calire sub 0 grade Celsius ceea ce asigura durabilitate mare taisului iar manerele sunt confectionate din polipropilena ranforsata cu fibra de sticla si fixate prin nituire.

Oferta de cutite pentru bucatarie

In aceasta categorie gasim cutite de bucatarie din gamele Polywood, Accurato, Dynamic, Century sau Premium. Lamele sunt la fel de bine tratate prin calire pentru o durabilitate crescuta iar manerele sunt confectionate din lemn de Jatoba (cires brazilian) sau din lemn de nuc, tratate si cu texturi fine, rezistente la temperaturi inalte precum si din polipropilena cu protectie antimicrobiana.

Am cuprins aici numai cateva produse din cele 18000 care sunt fabricate de Tramontina si care sunt exportate in peste 120 de tari.

Ceeea ce diferentiaza aceste produse de altele similare este calitatea excelenta a produselor datorita unei experiente de peste 100 de ani in domeniu, profesionalismul, tehnologiile inovatoare care permit fabricarea unor produse de calitate, design-ul care confera un aspect placut si o eficienta sporita, atentia la detalii si delicatetea finisarilor, raportul excelent calitate-pret.