Zona de sud a Bucurestiului isi continua expansiunea

Desi revenirea pietei imobiliare a dus la dezvoltarea mai multor cartiere ale capitalei, zona de sud ramane foarte atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari, fiind intruchiparea definitiei dezvoltarii urbane. Sudul continua sa fie o zona excelenta pentru constructia, la preturi accesibile, de imobile adaptate cerintelor pietei. Avantajul este ca aceste apartamente noi Bucuresti au preturi similare cu cele din blocurile vechi, din zonele mai centrale ale orasului, fapt ce atrage dupa sine si o cerere mai mare din partea cumparatorilor.

Potrivit celui mai recent raport de piata publicat de Analize Imobiliare, Berceni este zona din Bucuresti cu cele mai multe ansambluri rezidentiale, respectiv 54, cartierul situandu-se pe primul loc si din punct de vedere al numarului de unitati locative planificate, care ajunge la 8.300. Interesul oamenilor pentru aceasta zona administrativa a ajuns sa fie de cinci ori mai mare fata de alte sectoare din Bucuresti, pentru fiecare apartament nou construit in celelalte zone construindu-se cinci locuinte in Sectorul 4.

Partea de Sud a Bucurestiului a trecut printr-o transformare impresionanta, in ultimul deceniu, numarul proiectelor rezidentiale noi crescand rapid, iar preturile atractive creand o cerere tot mai mare din partea clientilor. Sudul, impreuna cu Popesti-Leordeni, a devenit preferatul tinerilor interesati sa intemeieze o familie, care cauta spatii de locuit ce pot fi achizitionate la un pret decent. Potrivit consultantilor specializati pe aceasta zona, cei mai multi cumparatori au venituri medii si apeleaza la ajutorul bancilor pentru a realiza acest lucru, fie prin creditul Prima Casa, fie prin alte tipuri ipotecare.

In plus, recent a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru sudul Bucurestiului. Potrivit Arhitectului Sef al Sectorului 4, Calin Alexandrescu, prin intermediul acestuia se vor sti exact zonele de strada, iar toti operatorii de retele – apa, energie electrica si gaz – vor putea monta utilitatile.

“Peste tot in lume tendinta este sa nu se creeze densitate in centrul orasului, iar astfel de proiecte devin instrumente indispensabile pentru o dezvoltare coerenta, spre marginea oraselor. PUZ pastreaza spatiile verzi, conform Planului Urbanistic General si ofera posibilitatea extinderii acestora prin exproprieri de utilitate publica. Mai mult decat atat, prin acest PUZ este incurajata industria nepoluatoare de mici dimensiuni. Vor aparea hub-uri tehnologice in apropierea liniei de centura a Capitalei, iar acest lucru va diminua traficul greu din interiorul inelului median de circulatie“, declara Arhitectului Sef al Sectorului 4.

Astfel, pe de o parte, interesul cumparatorilor pentru locuintele noi din aceasta zona, iar pe de alta, investitiile realizate de autoritatile publice locale pentru modernizarea cailor de acces, a spatiilor verzi si a parcarilor, plus proximitatea fata de o serie de puncte de interes, precum institutii de invatamant, centre comerciale, unitati medicale, reprezinta factori importanti pentru care Sectorul 4 a devenit extrem de popular, cei interesati de apartamente noi Bucuresti intorcandu-si atentia spre aceasta zona din ce in ce mai mult si pe buna dreptate.